Menu

Over mij

 

ADEM, STEM EN TELEMARKETING

In 2012 begon mijn avontuur als ondernemer naast mijn baan als logopedist met specialisatie ‘de stem’. Ik startte Instemmend en gaf individuele stemcoaching en ook groepscoaching. Bij bedrijven, scholen en in mijn coachruimte. De stem fascineerde mij enorm. In 2014 gaf ik mijn vaste baan als logopedist op en lag mijn focus helemaal op Instemmend.

Mijn eigen stem wilde ik ook gaan inzetten voor een rechtvaardigere samenleving en zo startte ik in 2017 met mijn eigen kleine belbureau Brightline-teleservice. Samen met een medewerker, begon ik met telemarketing voor goede doelen en dat breidde zich uit met zakelijke opdrachten. Instemmend kwam op een laag pitje te staan met af en toe nog een coachingstraject.

In juni 2023 begon ik na te denken: Wat wil ik nu? Wil ik doorgaan met Brightline? Waar ligt mijn passie en mijn kracht? Ik besloot te stoppen met Brightline, hoe goed het ook ging maar mijn hart lag bij het coachen.

 

“HOE JE ’T ZEGT, DAT BEN JEZELF”

Tijdens het coachen van cliënten op adem en stemgebied, kwamen er zeer regelmatig allerlei onderliggende emoties en overtuigingen naar boven die bepalend waren voor de manier van spreken en de ademing. Ik was wel technisch en therapeutisch onderlegd als logopedist maar mistte een holistische benadering. “Hoe je ’t zegt, dat ben jezelf” was mijn motto en dat klopte echt.

Ik zag namelijk het volgende: Personen die onzeker waren of gekwetst, negatieve overtuigingen hadden, deze spraken vaak zacht, binnensmonds. De adem zat hoog, vaak met opgetrokken schouders. Spanningen in het hele hoofd-hals gebied. Ook stress en spanningen, streng voor zichzelf zijn, de lat erg hoog leggen: zorgden voor een hoge snelle ademing en gejaagd of snel spreken met een hogere stem.

Dat betekent dat als je rustiger kan ademen laag in je buik, gaat je hartslag naar beneden en komt er ontspanning in je lijf én ga je rustiger spreken met meer warmte in je stem. Het begint dus met de adem!

 

SHALOM EN RUACH

Ik ging op zoek naar een opleiding met een holistische aanpak: lichaam, geest en ziel. Je lijf functioneert beter als het mentaal en emotioneel goed gaat, en andersom. Bij Herleva van Heleen Ytsma ging mijn hart sneller kloppen en voelde ik: bij haar wil ik de opleiding volgen tot Holistisc Breathing Ademcoach.

Twee woorden stonden voor mij centraal tijdens de opleiding. Het woord Shalom= heelheid van de mens: geest, ziel, hart en lichaam. Deze moeten in balans zijn en in een goede verbinding staan met de ander, jezelf en je Levensbron. En het woord Ruach: levensadem.

 

VERADEMING

Wat was het een ongelooflijke ontdekkingsreis: van mijn hoofd naar mijn hart. Zo’n verrijking en letterlijke verademing. Beperkende overtuigingen en ervaringen werden opgeschoond door diverse visualisatie en ademoefeningen. Met name de Verbonden ademing was een echte openbaring: de levensadem stroomt weer van mijn hoofd naar mijn voeten en ik voelde mij geliefd. Wat was ik blij en dankbaar voor het ontdekken van de helende kracht van de adem. Dankbaar was ik ook dat ik gestopt was met Brightline en me weer kon gaan focussen op Instemmend.

Ik gun iedereen en met name vrouwen zo, dat ze ‘heel’ worden zonder beperkende overtuigingen en mogen gaan stralen. De innerlijke kracht gaan ontdekken en de liefde ervaren die in je zit want zoals Rachael Lampa zingt: “You’re perfectly loved.”

 

LEERPROCES

Vol nieuwe energie begon ik met plannen maken maar toen..26-11-2023. Ik was bijna thuis na een kloosterretraite en werd van achteren aangereden. Ineens stond ik letterlijk en figuurlijk stil. Een whiplash was het gevolg. Ik doorleef tot in het diepste van mijn wezen dat mijn hoofd, ziel en lichaam één geheel vormen. Gelukkig gaat het herstel langzaam wat beter maar het is een echt leerproces. Blijkbaar had ik het nodig als echte bezige bij om tot rust te komen (ik werkte óók nog 3 dagen in een onderwijsinstelling omdat ik graag in een team van mensen werk) en leer ik zo belangrijke levenslessen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik beter word want ik ontving tijdens een verbonden ademsessie het beeld van een adelaar. (Jesaja 40:31) Ook al zegt mijn lijf en hoofd iets anders, mijn ziel gelooft en hoopt: ik zal weer rennen en niet moe worden. De levensadem gaat weer stromen!

Mijn ontdekkingsreis met de kracht van de levensadem is nog maar net gestart. Ga je mee op reis? Ik gun je van harte om meer veerkracht, energie, innerlijke rust en heelheid te ervaren!

Sta op en schitter!

 

Jeanine Branderhorst   Jeanine Branderhorst, eigenaar